Pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline este un preparat foarte aromat si gustos, ideal pentru mesele in familie. Se prepara foarte usor si se serveste cu paine taraneasca.
Ingrediente pentru pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline
10 grame seminte de fenicul
5 grame boia dulce
fulgi de ardei iute
4 fileuri de peste
20 ml ulei de masline
1 lamaie
3 catei de usturoi
400 grame rosii
400 grame fasole
50 grame masline.
Cum se prepara pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca semintele de fenicul cu boiaua si cativa fulgi de ardei iute. Unge pestele cu putin ulei de masline apoi tavaleste prin condimente.
Incinge o tigaie cu putin ulei de masline si adauga pestele. Lasa timp de 2 minute pe fiecre parte. Transfera pe un platou. Adauga in tigaie usturoiul si lamaia feliata. Lasa pe foc pana cand lamaia se caramelizeaza.
Adauga rosiile, fasolea si maslinele. Lasa pe foc cateva minute. Trasfera apoi continutul intr-o tava, aseaza pestele peste legume si da tava la cuptor pentru 10 - 15 minute.
Cum se serveste pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline
Pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline se serveste stropit cu ulei de masline si paine taraneasca.
Foto: delicatesa.bule.ro