Pieptul de curcan la cuptor cu sos de usturoi este o mancare delicioasa, ideala pentru mesele in familie. Poate fi servit cu diverse garnituri.
Ingrediente pentru pieptul de curcan la cuptor cu sos de usturoi
- 1 piept de curcan
- 20 ml ulei
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita salvie
- sare
- piper
- 2 aripioare de curcan
- 2 capatani de usturoi
- 20 ml ulei de masline
- 20 grame unt
- 20 grame faina
Cum se prepara pieptul de curcan la cuptor cu sos de usturoi
Taie aripile de curcan in bucati mici, stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper.
Asaza capatanile de usturoi in folie de aluminiu, stropeste cu ulei de masline si da la cuptor pentru 45 de minute, alaturi de aripile de curcan. Scoate apoi aripile si asaza-le pe foc, intr-o cratita cu apa si lasa sa fiarba timp de o ora.
Stropeste pieptul de curcan cu ulei si asezoneaza cu sare, piper si condimente si da la cuptor pentru 2 ore. Intr-o tigaie, incinge untul si faina si adauga treptat supa de la aripile de curcan. Adauga si pulpa de usturoi copt si amesteca bine.
Cand pieptul este gata, scoate de la cuptor si feliaza.
Cum se prepara pieptul de curcan la cuptor cu sos de usturoi
Pieptul de curcan la cuptor cu sos de usturoi se serveste cu diverse garnituri de legume sau orez.
Sursa foto: simplyrecipes.com