Daca vrei sa pregatesti un pranz usor si delicios, iti recomandam sa incerci o reteta simpla si apetisanta, cu piept de pui aromat, stropit cu miere si presarat cu alune caju.
Ingrediente pentru piept de pui aromat cu miere si alune caju
- 500 g piept de pui
- 1/2 cana alune caju
- 2 lingurite miere
- 2 linguri sos de soia
- 6 linguri supa de pui
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de ghimbir razuit
- 100 g pastai de mazare
- 1 ardei gras rosu
- sare, piper
Cum se prepara pieptul de pui aromat cu miere si alune caju
Intr-un castron, amesteca amidonul de porumb cu 1 lingura de apa, mierea, sosul de soia si supa de pui. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa, ardeiul gras tocat si usturoiul, impreuna cu ghimbirul. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga pieptul de pui taiat in bucati si gateste-l pana se patrunde si devine auriu. Adauga alunele caju si pastaile de mazare, iar dupa 2-3 minute adauga sosul obtinut mai devreme. Amesteca mancarea si las-o pe foc pana cand sosul se ingroasa.
Cum se serveste pieptul de pui aromat cu miere si alune caju
Pieptil de pui aromat cu miere si alune caju se serveste fierbinte, cu patrunjel tocat deasupra si alaturi de o portie de orez.
Sursa foto: myrecipes.com