Pieptul de rata cu sos de prune este un preparat delicios, ideal pentru evenimentele festive.
Ingrediente piept de rata cu sos de prune
- 6 piepti de rata
- 25 grame unt
- 1 ceapa tocata
- 1 telina tocata
- 2 morcovi tocati
- 3 catei de usturoi
- 20 grame pasta de tomate
- 1 foaie de dafin
- 75 ml lichior
- 200 ml vin alb
- 600 ml supa de pui
- 250 grame prune
- 75 ml apa
- 35 grame zahar brun
- sare
- piper
Cum se prepara piept de rata cu sos de prune
Incinge uleiul intr-o tigaie mare si caleste ceapa, telina, morcovii si usturoiul timp de 5 minute. Adauga pasta de tomate, foaia de dafin si lichiorul si lasa pe foc alte 5 minute. Adauga apoi vinul alb si supa de pui si asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc timp de 20 de minute.
Intr-o cratita, fierbe prunele in apa cu zahar brun si lasa pe foc pana cand da in clocot, dupa care mixeaza cu un blender si strecoara sosul obtinut. Toarna sosul de prune peste compozitia cu vin si mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Incinge cuptorul si asezoneaza pieptii de rata cu sare si piper, dupa care ii asezi intr-o tava. Da la cuptor si lasa timp de 30 minute.
Pe un platou, portioneaza pieptul de rata si toarna sosul de prune.
Cum se serveste piept de rata cu sos de prune
Piept de rata cu sos de prune se serveste cu legume fierte si patrunjel tocat.