Ingrediente pentru pieptul de rata in sos de portocale
- 1 kg piept de rata
- 250ml suc de portocale
- 250g unt
- 50ml lapte
- 125g miere
- 8g crema de trufe
- 2 cartofi
- 150g broccolli
- 3 morcovi, taiati rondele
- sare
- piper
- boia dulce
- nucsoara
- oregano
Cum se prepara pieptul de rata in sos de portocale
Cresteaza piptul de rata pe partea cu pielea si asezoneaza-l cu sare si piper. Prajeste-l in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Intre timp topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga sucul de portocale, mierea si laptele. Amesteca in incontinuu, pana se ingroasa. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Fierbe legumele sau gateste-le la aburi, insa in vase separate.
Asezoneaza apoi cartofii cu sare si piper, putin unt si doua linguri de lapte. Adauga apoi crema de trufe si amesteca bine.
Cand morcovii sunt al dente adauga-i intr-o tigaie cu putin unt incins. Presara deasupra nucsoara si asezoneaza cu sare si piper.
Peste broccoli adauga sare si putin unt, apoi se asezoneaza cu oregano.
Cum se serveste pieptul de rata in sos de portocale
Scoate pieptul de rata din cuptor si taie-l felii. Stropeste-l cu sosul de portocale si pune-l pe un platou alaturi de legume. Serveste rata alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: foodspotting.com