Daca iti place piureul de cartofi , poti sa-l aromezi cu diverse ingrediente, precum usturoi si parmezan . Astfel, preparatul este mai satios si mai gustos.
Ingrediente pentru piure de cartofi cu usturoi
- 7 cartofi decojiti, taiati cubulete;
- 6 catei usturoi, decojiti;
- 1/2 cana lapte degresat;
- 1/4 cana branza parmezan ras;
- 2 linguri unt;
- 1/2 lingurite sare;
- 1/8 lingurita piper.
Cum se prepara piureul de cartofi cu usturoi
Pune cartofii si usturoiul intr-o cratita, acopera-i cu apa si lasa-i la fiert pana cand dau in clocot. Da focul mai mic si tine-i la fiert cam 20 de minute. Scurge-i bine, apoi pune cartofii si usturoiul intr-un castron si piseaza-i pana cand obtii un piure.
Adauga sarea, piperul, untul, branza si laptele. Amesteca folosind un mixer, pentru omogenizare.
Cum se serveste piureul de cartofi cu usturoi
Se serveste ca atare sau cu fripturi.