Ingrediente pentru piureul de dovlecei
- 2 dovlecei, proaspeti
- 40 ml ulei de masline sau unt topit
- o ceapa alba, mare
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
- zeama de lamaie
Cum se prepara piureul de dovlecei
Curata dovleceii de coaja si taie-i cubulete. Taie si ceapa si usturoiul marunt.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul la incins si caleste ceapa pana devine sticloasa. Adauga apoi dovleceii si usturoiul si caleste totul pana ce dovleceii sunt bine patrunsi. Asezoneaza cu putina sare.
Cand sunt gata, iar zeama lasata se evapora, adauga compozitia la blender si amesteca totul foarte bine pana obtii o crema omogena. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie.
Cum se serveste piureul de dovlecei
Serveste piureul de dovlecei alaturi de o friptura la gratar. Pentru un aspect mai placut il poti decora cu patrunjel tocat.
Sursa foto: shockinglydelicious.com