pizza capricciosa este una dintre cele mai cunoscute tipuri de pizze italienesti. Datorita numeroaselor ingrediente, este potrivita pentru cei care prefera o pizza cu toppinguri diversificate.
Ingrediente pentru pizza Capricciosa
- aluat pentru pizza
- 3/4 cana rosii la conserva, scurse, taiate
- 1/4 cana sunca
- 6 ansoa file, taiate
- 1 cana branza italieneasca sau cascaval afumat
- 2 anghinare in ulei, scurse
- 1/2 cana ciuperci taiate
- 1/2 cana masline, taiate
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura oregano uscat
-
3 linguri ulei de masline.
Cum se prepara pizza Capricciosa
Incalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Intinde aluatul pentru a obtine un blat de 30 de cm in diametru.
Pune peste aluat rosiile, sunca, ansoa, branza, anghinarele, ciupercile, maslinele, usturoiul si oregano.
Stropeste cu 1 lingura de ulei de masline. Pune pizza in cuptor, pentru 15 minute.
Cum se serveste pizza Capricciosa
Pizza Capricciosa se serveste imediat, dar si la temperatura camerei.