Ingredientele de care ai nevoie:
- 100 g mozzarella,
- 600 g dovlecei rotunzi,
- 200 g rosii tocate,
- o lingurita de oregano, sare si piper dupa gust,
- 40 ml de ulei de masline,
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge o tava de copt cu putin ulei de masline. Scoate mozzarella din zer si las-o sa se scurga bine. Taie dovleceii in felii cu grosimea de circa 1 cm. Lasa-le la scurs in strecuratoare, apoi pune-le pe gratarul incis, pe ambele parti, pentru cateva minute. Feliile de dovlecei, fripte pe gratar, se aranjeaza distantat pe tava de copt.
Intr-un castron se pun cele 200 g rosii tocate, se adauga sare, piper, oregano si uleiul de masline. Pune cate o lingura din compozitia de rosii pe fiecare felie de dovlecel, apoi completeaza cu cate o felie de mozzarella. Mini pizzele se coc timp de 5 minute. Scoateti din cuptor si serviti-le inca fierbinti. Pofta buna!