Placinta cu carnati si piure de cartofi la cuptor este un preparat consistent, ideal pentru pranz. Se prepara repede si este foarte gustos.
Ingrediente pentru placinta cu carnati si piure de cartofi la cuptor
1 kg cartofi taiati in sferturi
1 varza mica creata tocata
100 ml lapte
50 grame unt
10 grame mustar
20 ml ulei de masline
16 carnati mici de porc
10 cepe mici
10 bucati de arpagic
4 morcovi
cimbru
500 grame ciuperci taiate pe jumaate
400 ml vin rosu
300 ml supa de vita
1 ceapa rosie mica calita.
Cum se prepara placinta cu carnati si piure de cartofi la cuptor
Fierbe cartofii in apa clocotita cu sare, pentru 20 de minute. Adauga si varza. Scurge legumele si lasa-le sa se raceasca cateva minute. Intr-o cratita amesteca untul si laptele si adauga cartofii si varza. Zdrobeste bine, pana obtii un piure. Adauga si mustarul.
Intr-o tigaie prajeste carnatii, arpagicul si morcovii. Adauga ciupercile, cimbrul si vinul si lasa pe foc 15 minute. Adauga apoi supa si ceapa rosie.
Toarna compozitia intr-o tava ceramica, iar deasupra adauga piureul de legume. Da la cuptorul incins pentru 30 - 40 de minute.
Cum se serveste placinta cu carnati si piure de cartofi la cuptor
Placinta cu carnati si piure de cartofi la cuptor se serveste cu cimbru pe deasupra.
Foto: gurmandino.ro