Placinta cu ciuperci este un preparat de succes indiferent de moment. Amestectul de branza, ou, usturoi si ciuperci fac din acest preparat o mancare apetisanta, numai buna pentru o masa cu prietenii sau in familie.
Ingrediente pentru placinta cu ciuperci
- aluat pentru placinta
- 2 linguri de unt
- 450 grame ciuperci taiate marunt
- 1 catel de usturoi, taiat marunt sau tocat
- cardamom sau nucsoara
- 1 lingura patrunjel proaspat, taiat marunt
- 1 cana branza rasa
- ½ cana smantana
- 1/3 cana lapte
- 1/3 cana frisca
- 2 oua batute usor
- sare si piper
Cum se prepara placinta cu ciuperci
Incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius. Pregateste crusta pentru placinta punand-o in forma respectiva de placinta si da-o la cuptor intre 4 si 8 minute, pentru a se intari. Apoi scoate-o si pune-o deoparte.
Topeste niste unt intr-o tigaie. Adauga ciupercile si amesteca usor, sa se unga cu acest unt. Da focul mai mare, astfel incat apa de la ciuperci sa se evapore. Apoi poti da focul pe mediu, pune usturoiul, amesteca putin si ia tigaia de pe aragaz .
Intr-un castron, bate usor ouale, adauga smantana, laptele si frisca. Pune apoi piper proaspat, un varf de sare, niste cardamom sau nucsoara. Adauga peste ele branza rasa si patrunjelul.
Pe fundul formei din aluat de placinta toarna compozitia de ciuperci cu unt. Ce-a de-a doua compozitie, din oua si smantana, toarn-o deasupra.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Ar trebui ca in tot acest timp placinta sa capete o crusta aurie. Placinta este gata atunci cand o incerci cu o scobitoare si iese curata din ea.
Cum se serveste placinta de ciuperci
Se lasa putin sa se raceasca si apoi se serveste.