Feluri principale

#placinta #ciuperci #oua

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci este un preparat de succes indiferent de moment. Amestectul de branza, ou, usturoi si ciuperci fac din acest preparat o mancare apetisanta, numai buna pentru o masa cu prietenii sau in familie.


Ingrediente pentru placinta cu ciuperci
 

  • aluat pentru placinta
  • 2 linguri de unt
  • 450 grame ciuperci taiate marunt
  • 1 catel de usturoi, taiat marunt sau tocat
  • cardamom sau nucsoara
  • 1 lingura patrunjel proaspat, taiat marunt
  • 1 cana branza rasa
  • ½ cana smantana
  • 1/3 cana lapte
  • 1/3 cana frisca
  • 2 oua batute usor
  • sare si piper


Cum se prepara placinta cu ciuperci
 

Incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius. Pregateste crusta pentru placinta punand-o in forma respectiva de placinta si da-o la cuptor intre 4 si 8 minute, pentru a se intari. Apoi scoate-o si pune-o deoparte.

Topeste niste unt intr-o tigaie. Adauga ciupercile si amesteca usor, sa se unga cu acest unt. Da focul mai mare, astfel incat apa de la ciuperci sa se evapore. Apoi poti da focul pe mediu, pune usturoiul, amesteca putin si ia tigaia de pe aragaz .

Intr-un castron, bate usor ouale, adauga smantana, laptele si frisca. Pune apoi piper proaspat, un varf de sare, niste cardamom sau nucsoara. Adauga peste ele branza rasa si patrunjelul.

Pe fundul formei din aluat de placinta toarna compozitia de ciuperci cu unt. Ce-a de-a doua compozitie, din oua si smantana, toarn-o deasupra.

Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Ar trebui ca in tot acest timp placinta sa capete o crusta aurie. Placinta este gata atunci cand o incerci cu o scobitoare si iese curata din ea.


Cum se serveste placinta de ciuperci


Se lasa putin sa se raceasca si apoi se serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului