Placinta cu sunca , si cartofi se prepara usor si este foarte gustoasa. Pentru un gust de senzatie, poti prepara compozitia de seara. O lasi peste noapte la frigider, iar a doua zi bagi totul la cuptor. Vei obtine o placinta savuroasa si cremoasa.
Ingrediente pentru placinta cu sunca, praz si cartofi
- 20 grame unt
- 1 ceapa tocata
- 3 bucati de praz, tocate
- 2 cartofi, taiati in cubulete
- 20 grame faina
- 300 ml supa de pui
- 100 ml smantana
- 20 grame mustar
- 200 grame sunca, taiata in felii mici
- 4 foi de dafin
- 400 grame aluat
- 1 ou batut.
Cum se prepara placinta cu sunca, praz si cartofi
Intr-o tigaie mare, incinge untul. Adauga ceapa si prazul. Acopera tigaia cu un capac si lasa pe foc timp de 15 minute. Adauga cartofii si amesteca bine. Mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Adauga faina si supa de pui. Amesteca toate ingredientele bine. Stinge apoi focul si adauga smantana si mustarul. Asezoneza cu sare si piper dupa gust. Rastoarna apoi compozitia intr-o termorezistenta din ceramica. Deasupra aseaza foaia de aluat si unge cu oul batut.
Da tava la cuptor timp de 30 - 40 de minute.
Cum se serveste placinta cu sunca, praz si cartofi
Placinta cu sunca, praz si cartofi se serveste ca atare, fierbinte.