Feluri principale

#placinta #retete placinta #placinta legume

Placinta de legume, reteta pentru pofticiosi

Iata o reteta care poate fi preparata cam cu ce ai la indemana prin bucatarie. Este simpla si o poti servi fie ca fel principal, fie ca aperitiv.

Ingrediente pentru placinta de legume

  • 5 rosii
  • 3 vinete
  • 3 ardei rosii
  • 1 dovlecel
  • 250 g mozzarella
  • 2 cepe
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 crenguta busuioc
  • sare si piper

Cum se prepara placinta de legume

Taie vinetele felii, pune-le intr-o strecuratoare si presara sare pe ele. Lasa-le timp de jumatate de ora pana cand se scurge apa din ele.

Intre timp, curata dovlecelul de seminte si taie-l felii. Curata rosiile de samburi si taie-le cubulete mici. Ardeii se taie si ei in fasii.

Toaca ceapa si usturoiul si pune-le la calit in putin ulei de masline. Adauga rosiile si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Spre final, adauga busuiocul verde maruntit.

Aranjeaza vinetele si dovlecelul pe o tava si da-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8 minute.

Ia un vas termorezistent si pune un rand de vinete, unul de dovlecei, unul de ardei, un strat de sos de rosii, apoi mozzarella taiata cubulete, adauga sare si piper, apoi continua pana termini toate ingredientele.

Placinta se coace la 180 de grade timp de jumatate de ora.

Cum se serveste placinta de legume

Placinta de legume se serveste calda, alaturi de o lingura cu smantana si un pahar de vin alb.

Srsa foto: yeutretho.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete