Feluri principale

#placinta #placinta cu carne #placinta cu bere #placinta cu vita #placinta englezeasca

Placinta englezeasca cu bere

Placinta englezeasca cu bere este o mancare foarte apreciata in Marea Britanie pe care o poti prepara foarte usor si de care te vei indragosti imediat!

Ingrediente placinta englezeasca cu bere

  • 600 g carne de vita, taiata in bucati;
  • 1 ou, batut bine;
  • 60 g faina;
  • 1 lingura unt;
  • 2 cepe mici, taiate marunt;
  • o telina mica, tocata;
  • 1 lingura otet alb;
  • 2 cuburi de supa de vita;
  • putin cimbru;
  • o bere neagra;
  • seminte de mac;
  • 200 g grasime vegetala;
  • 500 g faina alba.

Cum se prepara placinta englezeasca cu bere

Incalzeste cuptorul la 160 grade, apoi amesteca untul cu ceapa si telina. Intr-un vas termorezistent, adauga faina si carnea de vita cu otetul. Amesteca bine sa se intrepatrunda toate ingredientele si apoi adauga cele doua cuburi de supa de vita impreuna cu cimbrul. Toarna berea, acopera cu un capac si da la cuptor timp de doua ore, dupa care indeparteaza capacul si mai lasa timp de 30 de minute la cuptor.

Pentru crusta, amesteca in blender cele 500 g de faina cu grasimea vegetala si putina sare. Adauga cate o lingurita de apa pana ce obtii un aluat. Asaza-l pe un tocator de lemn tapetat cu faina si da-i forma.

Cu jumatate din aluat tapeteaza o tava rotunda si apoi aranjeaza carnea de vita inauntru. Toarna putin sos pana ce carnea e acoperita. Cu restul de aluat acopera placinta, unge-o cu oul batut si da-o la cuptor 40 de minute la 170 de grade.

Cum se serveste placinta englezeasca cu bere

Serveste placinta englezeasca cu bere alaturi de o garnitura de piure si salata verde.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului