Placinta marocana cu sos de iaurt si harissa este usor de preparat si foarte aromata. Se serveste ca atare, calda.
Ingrediente pentru placinta marocana cu sos de iaurt si harissa
500 grame carne tocata
1 catel de usturoi
5 grame ghimbir ras
2 grame seminte de chimion
2 grame coriandru
4 morcovi
2 sfecle rosii rase
75 grame merisoare uscate
100 grame muguri de pin
25 grame unt
20 ml ulei de masline
200 grame aluat
sare
piper.
Pentru sos:
30 grame harissa
200 ml iaurt grecesc
30 ml lapte
paprika.
Cum se prepara placinta marocana cu sos de iaurt si harissa
Intr-o tigaie caleste carnea tocata pana isi schimba culoarea. Adauga usturoiul, ghimbirul si condimentele. Asezoneaza cu sare si piper.
Adauga apoi morcovul, sfecla, merisoarele si o parte din mugurii de pin. Lasa pe foc timp de 15 minute.
Intr-un bol amesteca untul topit cu uleiul. Unge o tava cu acest amestec, intinde o foaie de aluat si unge-o cu ulei. Toarna compozitia, adauga a doua foaie de aluat si unge cu ulei. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Presara restul de muguri de pin si mai da la cuptor pentru 15 minute.
Pentru sos, amesteca toate ingredientele.
Cum se serveste placinta marocana cu sos de iaurt si harissa
Placinta marocana cu sos de iaurt si harissa se serveste ca atare.