Daca iti plac mancarurile traditionale chinezesti, aceasta reteta combina carnea de porc, cu chili (ardei iute) si branza tofu, pentru a crea o masa picanta si plina de savoare.
Ingrediente porc chinezesc cu branza tofu si chili
- 350 g branza tofu, taiata cubulete;
- 1 chili lung, tocat marunt;
- 1 lingura ulei de alune de padure;
- 1 ceapa, taiata julien;
- 350 g carne de porc, tocata;
- 2 si 1/2 linguri sos de usturoi;
- 150 g fasole verde, taita bucatele de 2 cm;
- 1 lingura sos de soia dulce;
- 1 lingura vin chinezesc de orez;
- 3 linguri zahar pudra;
- 2 lingurite faina de porumb.
Cum se prepara porcul chinezesc cu branza tofu si chili
Pune uleiul in wok la foc mediu, adauga ceapa si ardeiul chili si amesteca apoi timp de doua minute. Mareste intensitatea focului si adauga carnea de porc. Dupa 3 minute, adauga fasolea verde, sosul de usturoi si o ceasca cu apa rece. Redu focul la mediu si lasa sa fiarba pana ce apa s-a redus cu doua treimi.
Adauga branza tofu, sosul de soia, zaharul si vinul de orez, amestecand usor timp de cateva minute.
Intr-un vas mic amesteca faina de porumb si o lingura de apa rece. Adauga pasta in wok si continua sa amesteci usor inca doua minute.
Cum se serveste porcul chinezesc cu branza tofu si chili
Serveste porcul chinezesc cu branza tofu si ardei chili alaturi de o garnitura de orez asiatic.
Sursa foto: taste.com.au