Feluri principale

#busuioc #porumb # porumb copt

Porumb copt cu ceapa si busuioc

Daca vrei o mancare usoara de vara, incearca un preparat cu porumb copt , acesta fiind unul dintre deliciile verii. Mancarea va fi gata in jur de 40 de minute. Foloseste ulei de masline extravirgin pentru o aroma proaspata, de vara, precum si otet obtinut din vin rosu.


Ingrediente pentru porumb copt cu ceapa si busuioc

 

  • 3 cani de porumb
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • ¼ cana busuioc proaspat, taiat
  • 1 lingura salota taiata
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • ¼ lingurita sare
  • piper negru macinat


Cum se prepara porumbul copt cu ceapa si busuioc


Incalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Unge o tava cu ulei si pune porumbul in ea, pe o hartie de copt si da tava la cuptor in jur de 20 de minute. Cand boabele de porumb incep sa-si schimbe culoarea, le poti lua din cuptor.

Pune intr-un castron busuiocul, salota, otetul, sarea si piperul. Adauga apoi porumbul si amesteca bine pentru omogenizare.


Cum se serveste porumbul copt cu ceapa si busuioc


Se poate servi atat cald, cat si rece. Poti decora farfuria cu frunzulite de busuioc proaspat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului