Ingrediente pentru prajitura de banane cu cipsuri de ciocolata
- 1 cana faina
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 cana unt, la temperatura camerei
- 3/4 cana zahar
- 1 ou
- 1/3 cana piure de banana
- 1/2 lingurita vanilie
- 1/3 cana lapte batut
- 1/3 cana cana cipsuri de ciocolata
- topping de caramel (optional)
Cum se prepara prajitura de banane cu cipsuri de ciocolata
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava de 20x20cm cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol mic, adauga faina, sarea, praful de copt si amesteca bine.
Intr-un bol pentru mixer adauga untul si mixeaza bine, la viteza mazima, pana devine spumos. Adauga apoi zaharul, treptat, pana cand se incorporeaza foarte bine. Adaua apoi oul, vanilia si piureul de banane. Cand ai obtinut o compozitie omogena, incorporeaza faina.
La final adauga laptele batut si cipsurile de ciocolata. Amesteca cu ajutorul unei spatule, pentru a nu lasa aerul sa iasa afara.
Adauga compozitia obtinuta in tava si coace prajitura timp de 25-30 de minute. Las-o sa se raceasca in tava, apoi scoate prajitura pe un platou si tai-o cubulete. Decoreaza fiecare cub cu topping de caramel.
Sursa foto: food52.com