Ingrediente pentru reteta de sarmale a lui Chef Scarlatescu
- 2 kg ceapa
- 4 kg de carne tocata de porc
- 500 g orez
- 40 g piper
- 11 g sare/kg carne
- o bucata de afumatura
- bulion
- varza murata
Mod de preparare
Toaca ceapa marunt, apoi caleste-o pana cand devine usor aurie. Las-o putin sa se raceasca apoi, amestec-o cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper.
Alege cu grija frunzele de varza murata si impatureste in ele compozitia. Toaca varza si amestec-o cu putin bulion. Mai intai, asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.