Ingrediente pentru pastele cu urzici
- 400g urzici
- 250g paste
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingura cu ulei de masline
- 150g parmezan ras
- sare
- piper
Cum se prepara pastele cu urzici
Pune un litru de apa la fiert, iar cand da in clocot adauga urzicile si lasa-le sa fiarba timp de trei-patru minute. Scurge bine urzicile si lasa-le sa se raceasca, apoi toaca-le marunt.
Fierbe pastele in apa in care ai fiert urzicile. Adauga si o lingurita de sare. Cand s-au fiert aldente strecoara-le de apa si lasa-le la scurs timp de cateva secunde.
Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o in uleiul de masline pana devine sticloasa, apoi adauga ustoriul pisat si amesteca bine. Adauga urzicile si untul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga pastele si amesteca bine. Adauga si 100g de parmezan si amesteca pana se topeste.
Cum se servesc pastele cu urzici
Pastele se servesc calde. Presara deaspura parmezanul ramas.
Sursa foto: onelifetoeat.com