Daca iti doresti sa prepari altfel puiul, poti incerca o reteta frantuzeasca . Puiul Basquaise este o specialitate din regiunea Aquitaine, aflata in sud-estul Frantei. Ingredientele sunt simple si usor de retinut.
Ingrediente pentru puiul Basquaise cu ardei:
-
un pui taiat bucati
-
700 gr ardei grasi , rosii si verzi
-
3 catei de usturoi, presati
-
1 kg de rosii, decojite si taiate bucati
-
1 pahar de vin alb
-
1 felie de jambon
-
75 g unt
-
verdeata (patrunjel, leustean , rozmarin etc)
-
ulei de masline
-
pudra de cuisoare
-
sare, piper.
Cum se prepara puiul Basquaise cu ardei:
Pune intr-o tigaie 4 linguri de ulei. Caleste ceapa si usturoiul si adauga pudra de cuisoare. Lasa-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adauga rosiile, sarea si ardeii. Pune capacul si lasa-le pe foc 20 de minute.
Prajeste separat puiul in unt si adauga jambonul taiat feliute. Adauga sare si piper dupa gust. Ai grija ca bucatile de pui sa se rumeneasca pe toate partile. Apoi, adauga-l la prima compozitie, cea de legume. Adauga verdeata si vinul alb si acopera cu un capac, lasandu-le pe foc inca aproximativ jumatate de ceas.
Cum se serveste puiul Basquaise cu ardei:
Se serveste imediat, cald, alaturi de sosul in care s-a facut.
Daca te atrage acest preparat si vrei sa castigi timp, il poti gasi in magazinul Cora: Pui Basquaise cu ardei, pret 23,15 lei.
Sursa foto : Boston.com