Puiul cacciatore este un preparat de orgine italiana, foarte consistent. Se prepara repede si este foarte gustos si aromat. Se serveste calduta, simplu, sau cu mamaliga .
Ingrediente pentru puiul cacciatore
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- 400 grame rosii
- 40 grame mascarpone
- busuioc proaspat
-
6 piepti de pui.
Cum se prepara puiul cacciatore
Incinge cuptorul la 190 de grade. Caleste ceapa si usturoiul in putin ulei de masline. Adauga rosiile. Asezoneaza cu sare si piper.
Lasa pe foc timp de 10 - 15 minute, pana se intareste. Stinge focul si apoi adauga branza mascarpone .
Adauga si busuioc tocat.
Incinge putin ulei de masline si prajeste pieptii de pui pe ambele parti, pana devine auriu. Transfera puiul intr-o cratita termorezistenta si toarna peste el sosul. Da cratita la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se serveste puiul cacciatore
Puiul cacciatore se serveste cu busuioc proaspat pe deasupra.
Il mai poti servi si cu mamaliga.