Feluri principale

#retete pui caramelizat #pui caramelizat # retete pui

Pui caramelizat, la gratar, un deliciu in sezonul rece

Puiul caramelizat este o reteta savuroasa, dulce sarata si usor picanta, fiind ideal pentru zilele in care ai musafiri si nu stii cu ce sa-i servesti. Este o reteta usoara ce poate fi preparata chiar si de amatori.

Ingrediente pentru puiul caramelizat

  • 1 ceasca sos de soia
  • 1 ceasca zahar brun
  • 1 ceasca apa
  • 2 catei de usturoi, bine pisati
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1/2 lingurita piper negru, macinat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita piper cayenne (optional)
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 kg bucati de pui

Cum se prepara puiul caramelizat

Intr-un bol incapator adauga apa, sosul de soia, zaharul, usturoiul, ceapa, ghimbir, piperul, oregano, piperul cayenne si boiaua. Amesteca foarte bine pana la omogenizare. Adauga apoi bucatile de pui, avand grija ca sosul sa le cuprinda foarte bine. Acopera vasul si lasa puiul la frigider peste noapte.

Incinge gratarul si adauga puiul pe gratar. Gateste-l pana cand este foarte bine patruns, aproximativ 15 minute pe fiecare parte.

Cum se serveste puiul caramelizat

Serveste puiul marinat alaturi de o garnitura de legume la abur sau o garnitura simpla de orez. Merg de minune impreuna cu un pahar de vin rosu.

Sursa foto: allrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete