Feluri principale

#dovlecei #pui la cuptor #pui copt #ricotta # retete pui

Pui copt cu dovlecei si ricotta

Puiul copt cu dovlecei si ricotta este un preparat delicios, ideal pentru o in familie. Se poate lasa la marinat peste noapte, pentru a avea un gust mai bun si carnea mai frageda.


Ingrediente pentru puiul copt cu dovlecei si ricotta

  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pui
  • 400 grame dovlecei
  • 30 grame unt
  • 1 ceapa tocata
  • 125 grame ricotta
  • 40 grame parmezan
  • 1 ou
  • 30 grame pesmet
  • busuioc proaspat tocat
  • sare
  • piper


Cum se prepara puiul copt cu dovlecei si ricotta

Amesteca coaja de lamaie, uleiul de masline si doi catei de usturoi si tavaleste puiul prin acest amestec. Acopera cu folie de plastic si lasa la marinat timp de doua ore.

Taie dovlecelul in fasii subtiri si caleste in jumatate din untul incins intr-o tigaie.

Caleste ceapa si usturoiul in restul de unt si lasa pe foc timp de 5 minute. Amesteca ricotta cu parmezanul, oul, pesmetul, busuiocul si legumele calite. Adauga sare si piper dupa gust.

Umple apoi puiul cu acest amestec si asezoneaza cu sare si piper. Asaza puiul intr-o tava si da la cuptor pentru 75 de minute.

Lasa apoi puiul sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.


Cum se serveste puiul copt cu dovlecei si ricotta

Puiul copt cu dovlecei si ricotta se serveste cu cartofi copti la cuptor si salata verde.


Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului