Feluri principale

#pui #pui copt #pui la cuptor #mirodenii #pui copt cu mirodenii

Pui copt cu mirodenii

Daca iti place puiul cu diverse arome, incearca o reteta care implica folosirea unui amestec de mirodenii . Puiul la cuptor este un preparat potrivit pentru iarna, usor si deosebit de aromat.

Ingrediente pentru puiul copt cu mirodenii
 

  • 1 pui intreg
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 varf de lingurita de: scortisoara, nucsoara si, respectiv, cuisoare .
     

Cum se prepara puiul copt cu mirodenii
 

Puiul se spala bine si se lasa la scurs.

Intr-un bol mic, amesteca sarea, zaharul si condimentele. Dupa obtinerea unui amestec omogen, intinde cu mainile acest amestec peste tot pe pielea puiului, pana ce aceasta adereaza bine la piele. Se poate adauga putin amestec de mirodenii si in interiorul acestuia. Apoi, puiul se pune intr-o punga de plastic si se lasa in frigider maxim 48 de ore.

Se incalzeste cuptorul pana la 250C si se pune puiul, asezandu-l cu pieptul in jos. Dupa jumatate de ora, puiul se scoate, se intoarce pe partea opusa si se mai lasa inca 30 de minute.
 

Cum se serveste puiul copt cu mirodenii
 

Dupa ce-l scoti din cuptor, lasa puiul cam 15 minute inainte de a-l taia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului