Daca iti place puiul cu diverse arome, incearca o reteta care implica folosirea unui amestec de mirodenii . Puiul la cuptor este un preparat potrivit pentru iarna, usor si deosebit de aromat.
Ingrediente pentru puiul copt cu mirodenii
- 1 pui intreg
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita de zahar
-
1 varf de lingurita de: scortisoara, nucsoara si, respectiv, cuisoare .
Cum se prepara puiul copt cu mirodenii
Puiul se spala bine si se lasa la scurs.
Intr-un bol mic, amesteca sarea, zaharul si condimentele. Dupa obtinerea unui amestec omogen, intinde cu mainile acest amestec peste tot pe pielea puiului, pana ce aceasta adereaza bine la piele. Se poate adauga putin amestec de mirodenii si in interiorul acestuia. Apoi, puiul se pune intr-o punga de plastic si se lasa in frigider maxim 48 de ore.
Se incalzeste cuptorul pana la 250C si se pune puiul, asezandu-l cu pieptul in jos. Dupa jumatate de ora, puiul se scoate, se intoarce pe partea opusa si se mai lasa inca 30 de minute.
Cum se serveste puiul copt cu mirodenii
Dupa ce-l scoti din cuptor, lasa puiul cam 15 minute inainte de a-l taia.