Feluri principale

#pui #masline #vin #fructe

Pui cu fructe uscate si masline

Puiul cu fructe uscate si masline este o mancare pretentioasa, care necesita mult timp de preparare. Rezultatul este insa delicios. Combinatia de fructe uscate, masline si pui este savuroasa. Prepara acest fel de mancare atunci cand ai invitati. Se serveste ca atare.
 

Ingrediente pentru pui cu fructe uscate si masline

 

 

Cum se prepara puiul cu fructe uscate si masline
 

Intr-o tava de copt, amesteca otetul cu uleiul, sarea, piperul si usturoiul. Adauga pruneel, caisele si maslinele. Amesteca bine. Adauga puiul si amesteca bine. Acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa la macerat peste noapte.

Incalzeste cuptorul. Toarna vinul in jurul puiului si mai lasa la macerat timp de 15 minute. Da tava la cuptor timp de 35 - 40 de minute. Lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Presara patrunjelul. Acopera tava din nou si da-o la frigider timp de 2 ore.
 

Cum se serveste puiul cu fructe uscate si masline
 

Puiul cu fructe uscate si masline se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete