Puiul cu orez si branza este un preparat usor de realizat, care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina.
Ingrediente pentru pui cu orez si branza
- 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
- 1 cana supa de ciuperci
- 1 cana lapte
- 1 cana ciuperci cu zeama
- 3/4 cana orez cu bob lung
- 1/4 lingurita usturoi praf
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri parmezan
-
1 plic supa de ceapa.
Cum se prepara puiul cu orez si parmezan
Amesteca supa cu laptele. Pune deoparte jumatate de cana. Restul de supa amestecata cu lapte combina-o cu orez, praful de usturoi si cu jumatate din concentratul de supa de ceapa. Amesteca bine totul.
Apoi toarna continutul intr-o tava . Aseaza puiul in tava. Combina jumatatea de cana de supa pe care ai pus-o deoparte cu ciupercile.
Toarna peste pui. Presara restul de concentrat de supa de ceapa, apoi pune cimbru si parmezan. Acopera cu o folie si da puiul la cuptor, la 195 grade Celsius, pentru o ora. Scoate folia si continua sa gatesti inca 15 minute, pana cand puiul este fraged si lichidul s-a evaporat.
Cum se serveste puiul cu orez si parmezan
Se serveste cald.