Feluri principale

#retete simpe #retete weekend #pui cu parmezan # retete pui #pui #retete rapide

Pui cu parmezan, o reteta perfecta pentru weekend

Retetele pe baza de carne de pui sunt unele dintre cele mai rapide si usor de preparat. Tocmai din aeasta cauza carnea de pui este "vedeta" in preparatele oricarei gospodine. Scoate insa puiul din annimat si da-i o noua savoare cu ajutorul branzeturilor. Iata o reteta ce te va face sa regreti ca ai doar 10 degete.

Ingrediente pentru puiul cu parmezan

  • 2 bucati piept de pui, dezosat si depielitat, taiat in jumatati
  • sare
  • piper negru proaspat pisat
  • 2 oua
  • 4 cani pesmet
  • 1/2 cana parmezan ras
  • 2 linguri faina
  • 1 cana ulei de masline
  • 1/2 cana sos de rosii
  • 1/4 cana mozzarella, taiata cuburi marunte
  • 1/4 cana busuioc proaspat tocat
  • 1/2 cana cascaval ras
  • 1/4 cana parmezan ras
  • 1 lingura ulei de masline

Cum se prepara puiul cu parmezan

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Asezoneaza pipetul de pui cu sare si piper si lasa-l la frigider pana in momentul prepararii.

Intr-un castron adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite. Asezoneaza cu sare si piper.

Intr-un alt bol amesteca parmezanul cu pesmetul.

Scoate puiul din frigider si adauga faina peste acesta. Ai grija ca aceasta sa se intinda uniform pe toata suprafata puiului. Da apoi puiul prin ou si prin pesmet.

Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Prajeste apoi puiul, pe ambele parti pana devine auriu (aproximativ doua minute). Scoate puiul din tigaie si pune-l intr-o tava pentru cuptor. Adauga peste acesta sucul de rosii, branza mozzarella, busuiocul si cascavalul.

Adauga tava la cuptor si gateste puiul pana cand acesta este patruns complet (aproximativ 15-20 minute).

Cand puiul este gata si branza capata o culoare auriu-maronie, scoate tava din cuptor si daua parmezanul.

Cum se serveste puiul cu parmezan

Serveste puiul imediat, alaturi de o garnitura simpla de paste fainoase sau de orez.

Sursa foto: samandlouiespizza.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare