Ingrediente pentru puiul cu parmezan
- 2 bucati piept de pui, dezosat si depielitat, taiat in jumatati
- sare
- piper negru proaspat pisat
- 2 oua
- 4 cani pesmet
- 1/2 cana parmezan ras
- 2 linguri faina
- 1 cana ulei de masline
- 1/2 cana sos de rosii
- 1/4 cana mozzarella, taiata cuburi marunte
- 1/4 cana busuioc proaspat tocat
- 1/2 cana cascaval ras
- 1/4 cana parmezan ras
- 1 lingura ulei de masline
Cum se prepara puiul cu parmezan
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Asezoneaza pipetul de pui cu sare si piper si lasa-l la frigider pana in momentul prepararii.
Intr-un castron adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite. Asezoneaza cu sare si piper.
Intr-un alt bol amesteca parmezanul cu pesmetul.
Scoate puiul din frigider si adauga faina peste acesta. Ai grija ca aceasta sa se intinda uniform pe toata suprafata puiului. Da apoi puiul prin ou si prin pesmet.
Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Prajeste apoi puiul, pe ambele parti pana devine auriu (aproximativ doua minute). Scoate puiul din tigaie si pune-l intr-o tava pentru cuptor. Adauga peste acesta sucul de rosii, branza mozzarella, busuiocul si cascavalul.
Adauga tava la cuptor si gateste puiul pana cand acesta este patruns complet (aproximativ 15-20 minute).
Cand puiul este gata si branza capata o culoare auriu-maronie, scoate tava din cuptor si daua parmezanul.
Cum se serveste puiul cu parmezan
Serveste puiul imediat, alaturi de o garnitura simpla de paste fainoase sau de orez.
Sursa foto: samandlouiespizza.com