Ingrediente pentru puiul cu sos barbecue si coacaze
- 1 pui intreg, taiat bucatele
- 4 linguri unt
- sare
- piper
- ½ cana tulpina de telina taiata marunt
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 450g sos de coacaze (merisoare)
- 200g cana sos barbecue
Cum se prepara puiul cu sos barbecue si coacaze
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o tigaie incapatoare adauga untul si prajeste puiul pana devine auriu. Transfera-l apoi intr-o tava unsa cu unt si asezoneaza cu sare dupa gust.
In tigaia in care ai prajit puiul, adauga ceapa si telina si caleste-le in grasimea ramasa. Cand ceapase inmoaie si devine aurie, adauga sosul de merisoare si sosul barbecue. Amesteca bine si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Adauga sosul obtinut peste pui si coace-l timp de 90 de minute, acoperindu-l cu sos la fiecare 15 minute.
Cum se serveste puiul cu sos barbecue si coacaze
Serveste puiul cu sos barbecue si coacaze alaturi de o garnitura simpla de orez sau de un piure din cartofi dulci. Merge de minune alaturi de un pahar de vin rosu, demi-sec.
Sursa foto: ourlifetastesgood.blogspot.com