Daca iti place sa mananci pui si ai curajul sa faci combinatii inedite, incearca o reteta de pui in sos de papaya . Ingredientele sunt putine, iar modul de preparare este simplu.
Ingrediente pentru pui in sos de papaya
- 4 piepturi de pui
- 2 fructe de papaya
- ½ cana suc de portocale
- 2 linguri mustar de dijon
- ¼ cani suc de lamaie
-
½ lingurite de sare
Cum se prepara puiul in sos de papaya
Spala fructele de papaya, curata-le de coaja si scoate semintele. Pe acestea din urma pastreaza-le deocamdata intr-un recipient.
Taie un fruct de papaya pe lungime. Celalalt fruct taie-l bucatele si pune-l in blender . Adauga sucul de portocale, mustarul si o lingura din semintele de papaya. Pune blenderul in functiune cam 1 minut, astfel incat semintele sa fie taiate foarte fin.
Pune niste ulei vegetal intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga acum carnea si las-o sa se rumeneasca in jur de 10 minute. Toarna peste pui sucul de lamaie, presara niste sare si adauga compozitia din blender. Redu foc la minim, acopera cu un capac si lasa mancarea sa se faca 15 minute. Apoi intoarce puiul pe partea cealalta, mai adauga peste el sos din tigaie, acopera lasa-l pe foc inca 10 minute.
Feliile de papaya de pa primul fruct pot fi acum adaugate in mancare. Lasa totul pe foc 5 minute, apoi inchide focul.
Cum se serveste puiul in sos de papaya
Se lasa sa stea 5 minute dupa ce a fost inchis focul si apoi se serveste cald. Poti servi mancarea simpla sau pe un pat de orez.