Intampina-ti musafirii cu un preparat indonezian aromat si delicios: pui cu broccoli, pe care il pregatesti in cateva minute, insa rezultatul este unul savuros.
Ingrediente pentru puiul indonezian cu broccoli:
- 60 ml de sos char siu
- doua linguri de miere
- o lingura de sos kecap Manis
- doua lingurite de ulei de susan
- o lingura de zahar brun
- 1 catel de usturoi
- 1 kg de carne de pui
- ulei de masline
- 1 buchet de broccoli
- 1 lingurita de apa
- coriandru
Cum se prepara puiul indonezian cu broccoli:
Amesteca sosul char siu cu mierea, sosul kecap Manis, zaharul, uleiul de susan si usturoiul. Adauga si carnea in acest sos si amesteca-le bine, apoi lasa compozitia la marinat aproximativ 10 minute. Unge o tava de copt cu ulei de masline si pune puiul la cuptor pentru 3-4 minute, pana cand se caramelizeaza deasupra.
Separat, intr-un wok sau o tigaie mai mare caleste putin si broccoli impreuna cu apa circa 2 minute.
Cum se serveste puiul indonezian cu broccoli:
Puiul indonezian cu broccoli se serveste cald, cu orez.
Sursa foto: taste.com.au