Feluri principale

#cimbru #carne #pui #lamaie #retete paste

Pui la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste

O masa traditionala de Paste poate contine la felul principal o friptura de pui , atunci cand se doreste o carne obisnuita, mai slaba, fara porc sau miel. Impaneaza puiul cu lamaie si foloseste condimente precum cimbrul pentru o aroma speciala.

Ingrediente pentru puiul la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste
 

  • 1 pui intreg
  • 1 lamaie, feliata
  • 6 catei de usturoi, taiati
  • 6 crengute cimbru
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper dupa gust
  • hartie de copt
     

Cum se prepara puiul la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste
 

Incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Pregateste o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si pune in ea o hartie de copt mare.

Condimenteaza puiul cu sare si piper si impaneaza-l cu jumatate din feliile de lamaie. Aseaza apoi puiul pe hartia de copt, cu pieptul in sus. Pune-i bucatele de usturoi si crengute de cimbru, apoi aseaza pe el ultimele felii de lamaie. Inveleste puiul in hartie de copt si da-l la cuptor pentru o ora si jumatate, maxim doua ore.
 

Cum se serveste puiul la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste
 

Se serveste impreuna cu legume si salate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete