O masa traditionala de Paste poate contine la felul principal o friptura de pui , atunci cand se doreste o carne obisnuita, mai slaba, fara porc sau miel. Impaneaza puiul cu lamaie si foloseste condimente precum cimbrul pentru o aroma speciala.
Ingrediente pentru puiul la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste
- 1 pui intreg
- 1 lamaie, feliata
- 6 catei de usturoi, taiati
- 6 crengute cimbru
- 1 lingura faina
- 1 lingura ulei
- sare si piper dupa gust
-
hartie de copt
Cum se prepara puiul la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste
Incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Pregateste o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si pune in ea o hartie de copt mare.
Condimenteaza puiul cu sare si piper si impaneaza-l cu jumatate din feliile de lamaie. Aseaza apoi puiul pe hartia de copt, cu pieptul in sus. Pune-i bucatele de usturoi si crengute de cimbru, apoi aseaza pe el ultimele felii de lamaie. Inveleste puiul in hartie de copt si da-l la cuptor pentru o ora si jumatate, maxim doua ore.
Cum se serveste puiul la cuptor cu lamaie pentru masa de Paste
Se serveste impreuna cu legume si salate.