Puiul la cuptor cu sos de ciuperci este o mancare calda, cremoasa si satioasa. Este ideala pentru mesele in familie, in zilele racoroase de toamna.
Ingrediente pentru puiul la cuptor cu sos de ciuperci
- 20 ml ulei de masline
- 450 grame ciuperci taiat pe sfert
- 20 ml otet balsamic
- 10 grame faina
- 300 ml supa de pui
- 20 grame patrunjel tocat
- 10 grame smantana
- 4 piepti de pui
- 1 ceapa tocata
- sare
- piper
Cum se prepara puiul la cuptor cu sos de ciuperci
Incinge cuptorul la 200 de grade. Asezoneaza puiul cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga puiul si lasa pe foc timp de 5 minute pe fiecare parte pana devine auriu. Transfera apoi puiul intr-o tava si da la cuptor pentru 15 minute.
In tigaia in care ai calit puiul adauga ceapa si lasa pe foc timp de 1 minut. Adauga ciupercile si caleste timp de 5 minute. Incorporeaza si otetul si faina, amesteca si lasa 1 minut pe foc.
Adauga apoi supa si patrunjelul si smantana si mai lasa pe foc timp de 10 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Pe un platou aseaza un piept de pui si deasupra toarna sosul cu ciuperci.
Cum se serveste puiul la cuptor cu sos de ciuperci
Puiul la cuptor cu sos de ciuperci se serveste cald, cu patrunjel proaspat tocat.