Ingrediente (pentru patru portii):
- Un piept de pui taiat in 8 bucati de marimi cat de cat egale
- 3 felii de bacon, taiate in 3-4 bucati, in functie de marime
- ½ cana supa de pui
- 450g sparanghel (spalat si curatat)
- 1 dovlecel galben (poti folosi si dovlecel normal), taiat felii pe lung, de 0,5-1 cm grosime.
- 4 cepe verzi, taiate in bucati de aproximativ 2 cm lungime (inclusiv frunzele)
- Sare
- Piper
- Doua linguri ulei de masline
Cum se prepara
Asezoneaza puiul cu sare si piper, dupa gust.
Intr-o tigaie incinsa adauga uleiul, puiul si bucatile de bacon. Gateste totul la foc mare pana cand puiul incepe sa se rumeneasca.
Adauga apoi supa de pui si amesteca bine. Lasa sa fiarba pana cand supa se reduce, iar puiul este bine patruns.
In timp ce puiul fierbe, intr-o casoleta pentru cuptorul cu microunde adauga sparanghgelul si dovlecelului. Asexoneaza cu sare si piper si adauga doua linguri de apa. Acopera cu folie alimentara si coace la putere maxima timp de 3-5 minute, pana cand legumele sunt facute al-dente.
Cand totul este gata, adauga legumele pe un platou, iar desupra pune puiul si o parte din sos. Presara ceapa verde si serveste imediat.
Sursa foto: bgh.com