Ingrediente pentru puiul picant cu garnitura de conopida
- 1/4 cana otet de orez
- 1/4 cana suc de portocala prospat stors
- 2 linguri sos picant de tomate
- 2 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri miere
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu (picanti sau dulci, dupa preferinte)
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 4 pulpe de pui intregi
- 1 conopida, taiata buchetele
- 25 rosii cherry, curatate de coaja si tocate marunt
- 1/4 cana menta tocata marunt
- 1/4 cana fistic tocat marunt
- 1 lingura coaja roasa de lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara puiul picant cu garnitura de conopida
Intr-un bol incapator adauga otetul de orez, sucul de lamaie, sosul de rosii, usturoiul, sosul de soia, mierea, fulgii de ardei si doua linguri ulei de masline. Amesteca bine pentru a se omogeniza si adauga pulpele de pui. Acopera vasul si lasa carnea la marinat minim 15 minute.
Adauga conopida in robotul de bucatarie si mixeaz-o pana cand se are aspect de cuscus.
Intr-o tigaie incalatoare adauga doua linguri ulei de masline si adauga conopida. Caleste conopida pana se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si toarna conopida intr-un bol incapator. Las-o sa se raceasca.
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Pune la incins o tigaie grill. Scoate puiul din marinata, asezoneaza-l cu sare si piper si frige-l pe ambele parti pana se rumeneste usor. Adauga-l apoi la cuptor si coace-l pana cand este patruns foarte bine.
Peste conopida rece adauga menta, fisticul, coaja de lamaie, rosiile cherry si o lingura de ulei, amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste puiul picant cu garnitura de conopida
Soate puiul pe un platou si adauga alaturi salata de conopida. Serveste-l alaturi de felii de lamaie si un pahar de vin alb.
Sursa foto: delish.com