Feluri principale

# retete pui #pui tikka #masala #pui masala

Pui tikka masala

Puiul tikka masala este un preparat delicios, savuros si satios. Este ideal in serile racoroase, cand ai pofta de ceva gustos si usor de preparat.


Ingrediente pentru puiul tikka masala

  • 800 grame piept de pui taiat in cubulete
  • 1 ceapa tocata
  • 5 catei de usturoi
  • 10 grame ghimbir ras
  • 800 grame piure de tomate
  • 2 lingurite turmeric
  • 2 lingurite chimion
  • 2 lingurite garam masala
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 200 ml iaurt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel tocat


Cum se prepara puiul tikka masala

Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste cubuletele de pui, pana devin aramii. Scoate puiul intr-un bol si in acelasi ulei caleste ceapa, pana se inmoaie.

Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste timp de 2- 3 minute. Adauga piureul de tomate, turmericul, chimionul, garam masala si piperul cayenne.

Lasa sa dea in clocot dupa care adauga puiul. Amesteca si lasa pe foc timp de 15 minute.

Ia de pe foc si adauga iaurtul. Asezoneaza cu sare si piper.


Cum se serveste puiul tikka masala

Puiul tikka masala se serveste cu patrunjel tocat, iaurt proaspat pe deasupra si lipii.

Sursa foto: palachinkablog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului