Feluri principale

#glazura capsune #retete capsune #pui umplut # retete pui #pui #parmezan #capsune

Pui umplut cu parmezan si glazura de capsune

Pe cat de ciudat suna, pe atat de delicioasa este aceasta reteta simpla, dar de sezon. Gustul dulce-acrisor al capsunelor se combina perfect cu cel al puiului si al parmezanului. Iata cum poti pregati aceasta reteta simpla ce va uimi pe toata lumea.

Ingrediente pentru puiul umplut cu parmezan si glazura de capsune

  • 3 cani capsune proaspete, taiate in sferturi sau jumatati
  • 2 linguri otet alb
  • 1/4 cana capsune confiate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 6 jumatati de piept de pui dezosate si depielitate
  • 60g parmesan (poate fi inclocuit cu branza cheddar)
  • 6 frunze mari de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, pisati

Cum se prepara puiul umplut cu parmezan si glazura de capsune

Preincalzeste cuptorul al 200oC.

Intr-o tava adauga capsunele proaspete, pe cele confiate si otetul. Amesteca bine, apoi adauga sarea si piperul. Lasa totul de-o parte.

Intre timp, cu ajutorul unui cutit formeaza "buzunare" in jumatatile de piept de pui. Taie parmezanul in sase bucati egale. Adauga in fiecare bucata de pui o frunza de busuioc si o bucata de parmezan. Pentru ca parmezanul sa nu iasa, inchide "buzunarele" cu ajutorul unor scobitori.

Asezoneaza apoi puiul cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si usturoiul si lasale timp de 30 de secunde la fos mediu. Adauga apoi puiul si gateste-l timp de 5 minute sau pana devine auriu, avand grija sa-l ntorci pe ambele parti.

Tranfera totul intr-o tava de copt si coace puiul timp de 5 minute. Adauga apoi si tava cu capsune la cuuptor. Continua coacerea timp de 10-15 minunte, sau pana cand puiul este bine patruns si are o culoare maronie.

Cum se serveste puiul umplut cu parmezan si glazura de capsune

Serveste puiul cu sosul de capsune pe deasupra. Merge de minune alaturi de o garnitura de orez si de un pahar de vin alb.

Sursa foto: swirlsofflavor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete