Feluri principale

#pulpe de pui cu caju #pui cu caju #pulpe de pui

Pulpe de pui cu caju, la cuptor

Daca te-ai saturat de clasicele pulpe de pui fripte, care nu au niciun gust iti propunem o reteta simpla si usor de preparat, de pulpe de pui cu caju.

Ingrediente pentru pulpele de pui cu caju

  • 8 pulpe de pui
  • 200g caju sarat
  • 75g unt
  • 1 lingura miere
  • 1/3 pahar vin alb
  • 1 lingurita boia dulce
  • boia iute, dupa gust
  • sare
  • piper

Cum se prepara pulpele de pui cu caju

Cu ajutorul unei scobitori inteapa pulpele de pui pe toata suprafata, sau le poti cresta usor cu un cutit. Asezoneaza-le apoi cu sare, piper si boia dupa gust.

Intr-un bol, amesteca vinul cu untul topit si mierea. Adauga puiul condimentat peste si lasa totul la macerat minim doua ore, sau peste noapte.

Macina semintele de caju pana obtii o faina fina.

Adauga pulpele de pui intr-o tava incapatoare, impreuna cu marinata ramasa. Presara deasupra cajuul macinat si adauga tava la cuptorul incins la 180oC. Coace totul pana cand puiul este bine patruns.

Cum se servesc pulpele de pui cu caju

Serveste pulpele de pui cu caju alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: everydaysisters.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului