Feluri principale

#sos cremos #retete simple #pui cu ciuperci #retete ciuperci # retete pui #pui #retete rapide

Pulpe de pui cu sos cremos de ciuperci

Pulpele de pui cu sos cremos de ciuperci sunt delicioase si usor de preparat. Aceasta reteta este gata in 30 de minute, fiind ideala pentru o cina sau pentru o masa rapida in familie.

Ingrediente pentru pulpele de pui cu sos cremos de ciuperci

  • 4 pulpe de pui superioare
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1/8 lingurita piper
  • 2 linguri rozmarin proaspat tocat marunt
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 250g ciuperci proapete taiate felii sau sferturi (dupa preferinte)
  • 1 lingura faina
  • 1 cana supa de pui
  • 1/2 cana vin alb, sec (poate fi inlocuit tot cu supa de pui)
  • 2 lingurite mustar de dijon
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 catl de usturoi, bine pisat
  • sare

Cum se prepara pulpele de pui cu sos cremos de ciuperci

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge un vas de yena cu putin ulei.

Asezoneaza pulpele de pui cu sarea kosher si piper.

Intr-o tigaie pune uleiul la incins si prajeste puiul cu pielea in jos, pana capata o culoare aurie. Adauga apoi puiul in vasul de yena, avand grija sa lasi pielea in sus si coace-l pana cand este bine patruns.

In tigaia in care ai prajit puiul, adauga ciupercile si caleste-le la foc mic cu putina sare. Cand incep ciupercile incep sa se inmoaie adauga usturoiul si faina. Amesteca bine, apoi incorporeaza supa de pui, vinul si mustarul. Lasa totul sa fiarba pana cand ciupercile sunt bine patrunse iar sosul capata o consistenta cremoasa. In tot acest timp, amesteca in continuu pentru a nu se lipi. Asezoneaza dupa gust cu sare apoi stinge focul. Adauga rozmarinul si cimbrul si amesteca bine.

Peste sosul de ciuperci adauga pulpele de pui proaspat scoase din cuptor, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o. Stropeste puiul cu sos de ciperci pe deasupra si presara patrunjelul.

Cum se servesc pulpele de pui cu sos cremos de ciuperci

Serveste alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin alb, sec sau demi-sec.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului