Ingrediente pentru pulpele de pui glazurate
- 1/4 cana otel balsamic
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cana miere
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1 kilogram pulpe superioare de pui
- sare
- piper
Cum se prepara pulpele de pui glazurate
Intr-un bol amesteca cu ajutorul unui tel otetul balsamic, uleiul de masline, mierea, cimbrul si rozmarinul pana se omogenizeaza. Toarna amestecul intr-o punga pentru marinata
Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper dupa gust. Pune-le intr-un castron incapator sau intr-o punga speciala pentru marinare si adauga sosul peste ele. Lasa-le la marinat in frigider minim 2 ore. Ideal ar fi sa le lasi peste noapte.
Preincalzeste cuptorul la 190oC.
Adauga puiul impreuna cu marinata intr-un vas de yena si coace-l timp de 35-40 de minute.
Cum se servesc pulpele de pui glazurate
Pulpele de pui glazurate merg perfect alaturi de o garnitura de broccoli gatit la abur. Pot fi servite si cu orez sau cu o salata proaspata de sezon.
Sursa foto: carlsbadcravings.com