Feluri principale

#pui glazurat #preparate pui #retete simple # retete pui #retete rapide

Pulpe de pui glazurate - o reteta rapida si savuroasa

Pulpele de pui glazurate sunt perfecte pentru un pranz rapid sau chiar pentru cina. Nu trebuie sa stai mult timp in bucatarie pentru a le prepara, iar gustul dulce-acrisor al acestora ii vor cuceri pana si pe cei mai moftuosi dintre meseni.

Ingrediente pentru pulpele de pui glazurate

  • 1/4 cana otel balsamic
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1/4 cana miere
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 kilogram pulpe superioare de pui
  • sare
  • piper

Cum se prepara pulpele de pui glazurate

Intr-un bol amesteca cu ajutorul unui tel otetul balsamic, uleiul de masline, mierea, cimbrul si rozmarinul pana se omogenizeaza. Toarna amestecul intr-o punga pentru marinata

Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper dupa gust. Pune-le intr-un castron incapator sau intr-o punga speciala pentru marinare si adauga sosul peste ele. Lasa-le la marinat in frigider minim 2 ore. Ideal ar fi sa le lasi peste noapte.

Preincalzeste cuptorul la 190oC.

Adauga puiul impreuna cu marinata intr-un vas de yena si coace-l timp de 35-40 de minute.

Cum se servesc pulpele de pui glazurate

Pulpele de pui glazurate merg perfect alaturi de o garnitura de broccoli gatit la abur. Pot fi servite si cu orez sau cu o salata proaspata de sezon.

Sursa foto: carlsbadcravings.com

 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete