Pulpele de rata cu cartofi sunt foarte gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru cinele speciale. Se servesc ca atare sau cu putin mustar.
Ingrediente pentru pulpe de rata cu cartofi
- 4 pulpe de rata;
- sare grunjoasa;
- cimbru;
- 3 catei de usturoi;
- 2 frunze de dafin;
- 700 grame grasime de rata;
- 500 grame cartofi;
- rozmarin;
- piper.
Cum se prepara pulpele de rata cu cartofi
Intr-n bol asezoneaza pulpele de rata cu sare grunjoasa si lasa la macerat timp de 60 de minute. Spala apoi pulpele si sterge-le bine. Aseaza-le in intr-o cratita . Adauga cimbrul, usturoiul si frunzele de dafin.
Intr-o cratita separata topeste grasimea de rata si toarn-o apoi peste pulpe. Acopera cratita cu o folie de aluminiu si da la cuptor, la foc mic, pentru 2 ore. Scoate apoi pulpele de rata din grasime si transfera-le in alta cratita si mai da la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp fierbe cartofii timp de 10 minute si lasa-i apoi sase usuce. Intr-o tigaie incinge putina grasime de rata si adauga cartofii feliati si rozmarinul.
Cum se servesc pulpele de rata cu cartofi
Pulpele de rata cu cartofi se servesc ca atare. Mai poti adauga si putin mustar.