Feluri principale

#rata # carne de rata #pulpe de rata #preparate cu rata

Pulpe de rata cu cartofi

Pulpele de rata cu cartofi sunt foarte gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru cinele speciale. Se servesc ca atare sau cu putin mustar.
 

Ingrediente pentru pulpe de rata cu cartofi

  • 4 pulpe de rata;
  • sare grunjoasa;
  • cimbru;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 frunze de dafin;
  • 700 grame grasime de rata;
  • 500 grame cartofi;
  • rozmarin;
  • piper.


Cum se prepara pulpele de rata cu cartofi
 

Intr-n bol asezoneaza pulpele de rata cu sare grunjoasa si lasa la macerat timp de 60 de minute. Spala apoi pulpele si sterge-le bine. Aseaza-le in intr-o cratita . Adauga cimbrul, usturoiul si frunzele de dafin.

Intr-o cratita separata topeste grasimea de rata si toarn-o apoi peste pulpe. Acopera cratita cu o folie de aluminiu si da la cuptor, la foc mic, pentru 2 ore. Scoate apoi pulpele de rata din grasime si transfera-le in alta cratita si mai da la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp fierbe cartofii timp de 10 minute si lasa-i apoi sase usuce. Intr-o tigaie incinge putina grasime de rata si adauga cartofii feliati si rozmarinul.
 

Cum se servesc pulpele de rata cu cartofi


Pulpele de rata cu cartofi se servesc ca atare. Mai poti adauga si putin mustar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului