Quiche-ul cu ceapa caramelizata, gorgonzola si salvie este un preparat consistent si satios, ideal pentru zilele friguroase de iarna. Are o textura delicata si un gust pe masura.
Ingrediente pentru quiche-ul cu ceapa caramelizata, gorgonzola si salvie
- 70 ml ulei de masline
- 2 cepe tocate
- 400 grame dovleac
- aluat
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 60 grame gorgonzola
- 20 grame salvie
- sare
- piper
Cum se prepara quiche-ul cu ceapa caramelizata, gorgonzola si salvie
Incinge putin ulei intr-o tigaie. Adauga ceapa si caleste timp de 15 minute. Da focul mai mic, adauga 50 de ml de apa, acopera si lasa la fiert timp de 50 de minute. Amesteca din cand in cand.
Intre timp, amesteca dovleacul cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Toarna intr-o tava si da la cuptor pentru 40 de minute.
Unge aluatul cu ulei si intinde intr-o tava. Intr-un bol, amesteca ceapa, dovleacul, ouale, smantana, gorgonzola si salvia si toarna peste aluat.
Da la cuptorul incins pentru 45 de minute.
Cum se serveste quiche-ul cu ceapa caramelizata, gorgonzola si salvie
Quiche-ul cu ceapa caramelizata, gorgonzola si salvie se serveste cald cu un sos de smantana.
Sursa foto: closetcooking.com