Ingrediente pentru tofu Kangjung
- 500 grame branza tofu, simpla fara arome
- 5 linguri amidon de porumb
- 500 grame broccoli
- 1 cana ulei vegetal, pentru prajit
Pentru sos
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghibir)
- 1 lingura usturoi tocat marunt
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura otet de vin alb
- 1 lingura vin alb
- 4 linguri sirop de agave
- 230 ml apa
- 1 lingurita fulgi de ardei iute (poti aduga mai multi sau mai putin, dupa gust)
- 1 lingura jumate amidon de porumb amesecat cu 2 linguri de apa
Cum se prepara tofu Kangjung
Preseaza branza tofu inainte de a o prepara, pentru a scoate surplusul de apa din aceasta. Pe un tocator de lemn, aseaza doua prosoape de hartie apoi branza tofu. Pune un alt tocator deasupra si o greutate peste tocator. Lasa branza la presat minim 30 minute. Taie apoi branza in cubulete de 2-3 cm grosime.
Adauga 5 linguri de amidon de porumb pe o farfurie si de bucatile de tofu prin acesta. Daca este nevoie mai adauga. Daca este nevoie mai adaug amidon.
Intr-o tigaie incapatoare adauga ulei si lasa-l la incins. Prajeste branza pe toate partile, pana devine aurie. Scoate-o pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de grasime.
Taie broccoli in buchetele mici si prepara-l la aburi aldente. Daca nu ai un steamer il poti fierbe. Ai grija insa, sa scurgi foarte bine excesul de apa inainte de a-l servi.
Intr-o tigaie incapatoare adauga ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, otetul, vinul, siropul de agave, fulgii de ardei iute si apa. Adu totul la punctul de fierbere la foc mare, apoi la foc mic, lasa sosul sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi amestecul de amidon cu apa si fierbe totutul amestecand continuu, pentru a nu se prinde. Sosul este gata cand devine gros si cremos. Cand este gata, lasa-l sa se raceasca 5-10 minute, apoi adauga branza si amesteca bine.
Cum se serveste tofu Kangjung
Serveste tofu Kangjung pe un pat de orez brun alaturi de garnitura de broccoli. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.
Sursa foto: joyonmyjourney.com