Daca vrei sa sa incerci o mancare deosebita, potrivita pentru perioada postului, te poti inspira din bucataria indiana. Foloseste fasole si legume, alaturi de condimente, pentru un preparat parfumat si gustos. Poti servi aceasta mancare alaturi de cartofi la cuptor sau o garnitura de orez.
Ingrediente pentru mancare cu fasole
- 1 cana fasole rosie
- 1 cana fasole alb cu negru
- 2 linguri piure de rosii
- 350 gr rosii cherry
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura sofran
- 1 lingurita seminte de chimion
- 2 linguri praf curry
- 1 lingura suc de lamaie
- ulei
- sare si piper dupa gust
-
2 linguri menta proaspata sau coriandru
Cum se prepara mancarea de fasole
Incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul cam 5 minute. Apoi adauga sofranul, chimionul, curry-ul si lasa mancarea sa stea pe foc cam 1 minut. Apoi adauga rosiile mici si cele pasate, fasolea, zeama de lamaie, 15 ml de apa si menta.
Asezoneaza mancarea cu sare si piper, apoi acopera cu un capac si lasa pe foc 10 minute. Amesteca din cand in cand.
Cum se serveste mancarea de fasole
Serveste preparatul impreuna cu orez sau cartofi la cuptor.