Pentru perioada de post incearca o reteta de paste cu ciuperci si verdeata . Foloseste paste fainoase fara ou, ierburi aromatice si ciuperci proaspete.
Ingrediente pentru paste cu ciuperci si verdeata
- 500 gr paste fara ou
- 250 gr ciuperci proaspete
- 1 legatura de busuioc
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de menta
- 2 catei de usturoi
- 150 ml ulei de rapita
- 1 lingura ulei de masline
-
sare si piper
Cum se prepara pastele cu ciuperci si verdeata
Fa un sos din usturoi, frunzele de busuioc, patrunjel si menta, cu ajutorul unui blender. Toarna apoi uleiul de rapita si amesteca. Adauga sare si piper dupa gust.
Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa, urmand instructiunile de pe pachet. Cand sunt gata, scurge-le bine.
Incinge uleiul de rapita intr-o tigaie si pune la prajit ciupercile cateva minute, pana cand capata culoare. Pune pastele peste ciuperci si adauga sosul, apoi amesteca.
Cum se servesc pastele cu ciuperci si verdeata
Se servesc calde. Le poti garnisi cu verdeata proaspata.