Usoare, dar in acelasi timp foarte hranitoare, scoicile sunt nelipsite din meniul de vara! Reteta o stie cel mai bine chef Catalin Scarlatescu, mare iubitor al pestelui si al fructelor de mare si oranizator al Festivalului Scoicilor, care a avut loc si anul acesta in luna iunie. Iata ce presupune pregatirea scoicilor cu vin alb, conform a1.ro.
Ingrediente:
- ulei de masline extravirgin
- usturoi verde
- ardei iute
- scoici (sa aiba carapace)
- vin alb chardonnay
- patrunjel proaspat
- sare (dupa gust)
Mod de preparare:
Se caleste in ulei de masline usturoiul zdrobit impreuna cu ardeiul iute, dupa care se adauga usturoiul verde. Apoi se pun in cratita scoicile si vinul si se lasa sa fiarba sub capac (atentie, e foarte important sa le lasam tot timpul acoperite cu un capac). Se adauga apoi patrunjelul verde tocat si se pune iar capacul, lasandu-se pe foc pana sunt gata scoicile. Dupa parerea chef-ului, timpul perfect de fierbere pentru acest preparat este de 9 minute si 16 secunde. Se sareaza dupa gust.
Sursa foto: pitchforkdiaries.com