Feluri principale

#retete de post # saptamana mare #retete ciuperci #chiftele de post #chiftele ciuperci

Reteta delicioasa pentru Saptamana Mare: chiftele de post cu ciuperci

Chiftelele de post cu ciuperci sunt un preparat foarte gustos, usor de facut si extrem de satios.

Ingrediente pentru chiftele de post cu ciuperci

  • 500 g de ciuperci proaspete
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • doua linguri de faina
  • o lingura de pesmet
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 felii de paine fara coaja
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara chiftelele de post cu ciuperci

Inmoaie painea si marunteste-o cu ajutorul degetelor. Fierbe ciupercile timp de 4-5 minute, scurge-le bine si toaca-le cu ajutorul robotului de bucatarie, dar nu foarte fin. Amesteca-le cu painea inmuiata, cu ceapa tocata, cu usturoiul maruntit si cu cele doua oua. Adauga sare si piper dupa gust si mult patrunjel tocat marunt.

Amesteca faina cu pesmetul intr-o farfurie si pune uleiul la incins intr-o tigaie mare. Formeaza bilute din compozitia cu ciuperci si tavaleste-le prin mixul de faina inainte de a le pune la prajit. Lasa-le sa se rumeneasca bine pe fiecare parte, intorcandu-le constant.

Cum se servesc chiftelele de post cu ciuperci

Chiftelele de post cu ciuperci pot fi servite alaturi de o salata de cruditati sau, pur si simplu, cu legume proaspete, cum sunt castravetii, ardeiul gras sau rosiile.

Sursa foto: lauriesadowski.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului