Daca vrei sa gatesti mancare sanatoasa pentru pranzul de la serviciu, alege o carne slaba si mizeaza pe legume.
Ingrediente pentru pui cu legume
- 1/4 cana sos soia ;
- 1/4 cana sos de tomate ;
- 1 lingura miere;
- 12 ciocanele de pui ;
- 125gr pastai dulci de mazare, taiate;
- 1 morcov, taiat bete;
- 2 tulpini telina, taiata bete.
Cum se prepara puiul cu legume
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si acopera cu folie o tava. Amesteca sosul de soia cu cel de rosii si cu mierea. Pune ciocanelele de pui in acest sos, apoi aseaza-le in tava pe un singur strat. Da-le la cuptor 30 de minute, intorcandu-le o singura data. Cand devin aurii, scoate-le si lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.
Pune mazarea intr-o oala, acopera cu apa si las-o sa fiarba, apoi las-o sa stea inca 3 minute. Scurge si da-o prin apa rece.
Cum se serveste puiul cu legume
Pune in casolete de plastic pentru pachetelul de serviciu copanelele impreuna cu mazarea, telina si morcovii. Poti lua si un sos cu putina ceapa pentru a inmuia in el legumele proaspete.
Sursa foto: hy-vee.com