Ingrediente pentru fileuri mentolate de miel cu vinete
- o lamaie
- 800 g de vinete
- 6 rosii
- 60 ml de ulei extravirgin de masline
- 1/4 lingurita de fulgi de chilli
- 2 lingurite de chimen macinat
- 2 catei de usturoi
- cateva fire de coriandru proaspat
- cateva frunze de menta proaspata
- 4 fileuri de spate de miel
- 1/2 lungurita de boia dulce
- o lingurita de sumac
- sare
- piper
Cum se prepara fileurile mentolate de miel cu vinete
Stoarce lamaia intr-o cratita cu apa si fierbe amestecul. Taie vinetele in cubulete mici si pune-le la fiert in cratita timp de 6 minute, apoi scurge-le si pune-le deoparte.
Taie rosiile si caleste-le 15 minute intr-o cratita, in 2 linguri de ulei si adauga fulgii de chilli, chimenul si usturoiul zdrobit. Pune vinetele peste sosul de rosii si mai lasa-le pe foc 5 minute.
rIncinge uleiul ramas intr-o tigaie si prajeste fileurile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-l deoparte si amesteca boiaua cu sumacul si cu ierburile aromate tocate si presara-le peste miel. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc fileurile mentolate de miel cu vinete
Acest preparat se serveste cu garnitura de cuscus si cu sos de iaurt.
Sursa foto: taste.com.au