Somonul in sos dijon este un preparat sanatos si usor de realizat. Are un gust foarte bun si este satios. Il poti servi si cu diverse garnituri de legume fierte sau la cuptor.
Ingrediente pentru somonul in sos dijon
- 60 grame unt topit
- 50 grame mustar dijon
- 20 grame miere
- 30 grame pesmet
- 30 grame nuci pisate
- 500 grame somon
- patrunjel tocat
- 1 lamaie
- sare
- piper.
Cum se prepara somonul in sos dijon
Intr-un bol amesteca untul, mustarul si mierea. In alt bol amesteca pesmetul cu nucile si patrunjelul .
Unge fiecare fileu de somon cu amestecul de mustar si miere. Presara apoi deasupra pesmetul.
Aseaza fileurile de somon pe o tava unsa cu ulei. Da tava la cuptor timp de 20 - 25 de minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste somonul in sos dijon
Somonul in sos dijon se serveste ca atare, cu felii de lamaie.